Om oss

Doulami består av 3 doulakollegor som tillsammans arbetar i hela Stockholms län. Vår gemensamma nämnare är vårt intresse för graviditeter och födande samt vår starka vilja att ge alla födande en trygg och positiv förlossning. Vi är diplomerade doulor med utbildning i FUR (föda utan rädsla) och spinning babies. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller en förfrågan om att anlita oss inför din förlossning.


 
31052018-5T5A6003.jpg

Hanna

Mitt namn är Hanna, jag är 31 år gammal och bor strax söder om Stockholm tillsammans med min man och vår dotter Juni.

Jag har alltid haft ett stort intresse för graviditeter och födande, och har läst mängder med böcker och förlossningsberättelser sedan jag var tonåring. Det var också då jag fick reda på vad doula var - och sedan dess har det legat och grott ett litet frö om att det var det jag ville arbeta med, men jag ville först invänta en egen graviditet och förlossning innan jag gick vidare med min dröm.

Något år efter min dotter föddes så började jag på allvar överväga att utbilda mig till doula, och när jag väl tänkt den tanken så kände jag att det var något jag bara måste göra - det kändes i hela kroppen att det här var rätt väg för mig.

Som person är jag väldigt lugn och inkännande, med stor förståelse för människors olika bakgrunder, åsikter och tankar. Jag har lätt för att respektera och arbeta med alla de olika önskningar och mål som förekommer kring graviditeter och födande.

En förlossning är ofta en väldigt utmanande stund, men att få vara en del av och bidra till det fantastiska samarbete som kan skapas kring den som föder är något av det mest givande jag kan tänka mig.

IMG_6431.jpg
 

Eva-lotta

Jag heter Eva-Lotta, jag är 46 år gammal och bor i Åkersberga, norr om Stockholm tillsammans med min man och våra två barn Nora och Cornelia.

Till vardags arbetar jag som CFO på ett stort mediabolag och på fritiden påtar jag i trädgården, umgås med familj och vänner.

Jag är en lugn, trygg och inlyssnande person som älskar naturen, skärgården och fjällen. Jag är van att arbeta med många olika typer av människor.

En förlossning är en fantastisk händelse som man minns hela livet. Jag har fina minnesvärda upplevelser av olika typer av förlossningar, inklusive mina egna två. Jag skulle gärna vilja hjälpa dig/er med att få den bästa upplevelsen och vara med och bidra till positiva minnen av just ER förlossning, efter era förutsättningar och önskemål.


 
IMG_1332.jpg

Anneli

Jag heter Anneli och är 56 år. 

Jag bor i Gröndal med min man och har 3 vuxna döttrar Sandra, Elin, Malin och vårt barnbarn Valter.

Jag har alltid älskat barn och varit fascinerad av graviditeter och förlossningar sen jag va ung. Intresset för barn blev min karriär. Jag har tillsammans med 3 andra drivit en förskola i 32 år. Jag har känt mig så privilegierad som fått ta hand om andras barn och lärt mig mycket om föräldraskap och att ge råd och stöd i uppfostran och allt vad de innebär att vara förälder.

Sen 2 år tillbaka har jag sadlat om och jobbar nu på kontor med kundkontakt. Jag har  inte släppt tanken att göra något annat så när jag hörde  om att doula kommit hit så kände jag att det var något jag visste jag ville göra. Att även kunna dela min erfarenhet till nyblivna föräldrar med råd och stöttning i föräldraskapet de första åren är något jag också brinner för. 

Jag är en positiv energifylld person som älskar människor. Jag är trygg och inkännande och en uppskattad lyssnare och delar gärna med mig av mina tankar. Det bästa jag vet är  att åka ut till lugnet i Roslagen till vår stuga och vara nära naturen och vattnet och bara vara i mig själv.

Min roll som doula  är att bidra till att ni båda är delaktiga och känner er trygga och starka tillsammans. Jag tror på tankens kraft och styrkan vi bär inom oss och med dom verktygen klarar vi mycket mer än vi tror. 

Mitt syfte är att uppfylla era önskemål  och finnas med på er fantastiska resa och göra den till en trygg och fin upplevelse. Att få vara en del i er stora stund är ett privilegie som jag ser fram emot.